SPNA ja MH kasvivalaisimet tuottavat korkean PAR arvon

Suurpainenatrium (SPNA) ja monimetalli (MH) kasvivalaisimet koostuvat erillisestä polttimosta, virtalähteestä ja heijastimesta. SPNA ja MH valaisimet ovat kustannustehokkain kasvivalaisin valinta, sillä ne ovat edullisia ja tuottavat kasveille suotuisan PAR arvon. PAR arvo on se valon taajuus mitä kasvi voi hyödyntää fotosynteesiin.

SPNA ja MH kasvivalaisimiet tuottavat eri väristä valoa

Kasvit hyödyntävät fotosynteesissä parhaiten sinistä ja punaista valoa. Kasvit tarvitsevat elinkaaren alkuvaiheessa sinistä valoa. Varttuessaan kasvi alkaa tarvitsemaan enemmän punaista valoa sinisen sijaan. Näitä vaiheita kutsutaan tuttavammin kasvu- ja kukintoajaksi. Kasvi kasvaa parhaiten kun se saa molempia valon värejä samanaikaisesti oikean määrän.

SPNA polttimot tuottavat punaista valoa ja soveltuvat siksi parhaiten kukinto ajanjaksolle. MH polttimot taas tuottavat korkean sinistä valoa ja soveltuvat parhaiten vege ajanjaksolle. Parhaan lopputuloksen saa käyttämällä MH polttimoa kasvin kasvuvaiheessa, jolloin kasvi kasvattaa mahdollisimman paljon lehtivihreää ja SPNA poltinta kukintovaiheessa jolloin kasvi tuottaa mahdollisimman paljon hedelmää ja kukintoa. 

Sivu
per sivu
Set Descending Direction
Sivu
per sivu
Set Descending Direction

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi