T5 loisteputkivalaisin

T5 loisteputkivalaisin on loisteputkivalaisimista tehokkain kasvien kasvatus tarkoituksessa. T5 loisteputket päihittävät tehokkuudessa eli lumeneissa ja PAR arvoissa T8 ja T12 loisteputkivalaisimet. PAR arvo mittaa sitä valontaajuutta mitä kasvi kykenee hyödyntämään fotosynteesissä.

T5 polttimoita on pääasiassa kahta eri mallia 24w (60cm valisimiin) ja 54w tehoisia (120cm valaisimiin). Polttimoita saa eri värin spektreissä: punaisena, sinisenä ja täyden spektrin polttimoina. Kasvit hyödyntävät parhaiten sinistä ja punaista valoa fotosynteesissä. Sinistä valoa suositellaan kasvin elinkaaren alkuvaiheeseen ja punaista valoa elinkaaren loppupuoliskolle. Näitä vaiheita kutsutaan tuttavammin nimellä vege- ja kukintovaihe. Täyden spektrin polttimot voidaan ajatella ns. hybrideinä ja soveltuvat molempiin vaiheisiin.

T5 loisteputkivalaisimen hyödyt

T5 loisteputket ovat erittäin pitkäikäisiä ja niiden käyttöikä on usein noin 20 000 tuntia. Myöskään niiden teho ei heikkene huomattavasti ajan kuluessa, vaan toimivat tehokkaasti niiden koko eliniän.

T5 loisteputkivalaisimet tuottavat todella vähän lämpöä. T5 loisteputkivalaisimien kanssa ei ole tarvetta lämpötilakontrollointiin esimerkiksi kanavapuhaltimen avulla.

Koska T5 valaisimilla on erittäin pitkä käyttöikä, eivätkä ne vaadi vähäisen lämmöntuoton vuoksi sijoitusta lämpötilan kontrollointiin, ovat ne erittäin kustannustehokas kasvivalaisin valinta.  

per sivu
Set Descending Direction
per sivu
Set Descending Direction

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi