LED kasvivalaisin

LED kasvivalaisimet koostuvat LED diodeista (light-emitting diodes). LED kasvivalaisimissa ei ole standardi tehoa vaan (watti) teho riippuu siitä kuinka vahvoja ja useita diodeja valaisimeen on asennettu.

Led kasvivalaisimien hyödyt

Koska suurin osa LED kasvivalaisimista koostuu useista diodeista, voidaan valaisimiin asentaa eri värin spektriä tuottavia valonlähteitä. LED kasvivalisimien spektri on usein suotuisampi kasveille kuin vaihtoehtoisten valonlähteiden.

LED kasvivalaisimet tuottavat myös vähemmän lämpöä kuin muut kasvivalaisimet tehoon (w) nähden ja ovat siksi oiva valinta jos liian korkea lämpötila on ongelma tai jos kasvatustilaan halutaan lisätä valotehoa, ilman että lämpötila kohoaa huomattavasti.

Lumen on ihmisille PAR arvo on kasveille

LED kasvivalaisimet tuottavat suuren lumen luvun. Useat LED valmistajat käyttävätkin lumen lukua valaisimien manonnassa. Lumen luku antaa virheellisen kuvan valaisimen tehosta kasvien kasvatus tarkoitukseen. Lumen on valaisimen tuottama valomäärä mitä ihminen kykenee aistimaan, eli näkemään. Tätä kaikkea valoa ei kuitenkaan kasvi pysty hyödyntämään. PAR arvo taas mittaa sitä valontaajuutta mitä kasvi kykenee hyödyntämään fotosynteesissä. PAR arvo on siis tärkeämpi mitta kasvivalaisimissa kuin lumen.

Puutarhatontun LED kasvivalaisimet

LED kasvivalaisimien ostopäätöstä vaikeuttaa se, että niiden laatu ja hinta vaihtelevat suuresti. Suurin osa markkinoilla olevista LED kasvivalaisimista valmistetaan Kiinassa. Kiinassa valmistettujen valaisimien laatua on hankala valvoa, ja yksittäisissä saman merkin valaisimissakin voi olla laatueroja.  Laadun takaamiseksi valikoimassamme on vain Euroopassa ja Englannissa valmistettuja LED kasvivalaisimia. Tämä mahdollistaa myös luotettavan takuun ostetulle tuotteelle.

per sivu
Set Descending Direction
per sivu
Set Descending Direction

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi