Keraaminen monimetalli kasvivalaisin tuottaa korkean PAR arvon

Keraaminen monimetalli kasvivalaisin (CMD) tuottaa yhtä optimaalisen, jopa paremman PAR arvon kuin perinteiset suurpainenatrium (SPNA) kasvivalaisimet. PAR arvo on se valon taajuus, mitä kasvi voi hyödyntää fotosynteesissä.

Keraaminen monimetalli tuottaa myös laajan valon spektrin

Kasvit hyödyntävät parhaiten sinistä ja punaista valoa fotosynteesissä. Elinkaaren alkuvaiheessa kasvit tarvitsevat enemmän sinistä valoa kuin punaista. Varttuessaan kasvi alkaa tarvitsemaan enemmän punaista valoa sinisen sijaan. Näitä vaiheita kutsutaan tuttavammin vege- ja kukintoajaksi.

Terveen kasvun ja suuren kukinnon kannalta kasvin on tärkeä saada sinistä valoa myös elinkaaren loppuvaiheessa vaikka painopiste painottuu punaiseen valoon. Vaikka PAR arvoissa ei ole suurta eroa perinteisiin spna valaisimiin, keraaminen monimetalli tuottaa kasveille suotuisamman valon spektrin, mikä näkyy mm. lehtien ja kukinnon määrässä.

Keraamisia monimetalli polttimoita on pääasiassa kahta eri tyyppiä noin 3000 Kelvinin ja noin 4000 Kelvinin polttimoita. Periaatteessa molemmat sopivat kasvin koko elinkaareen, mutta olemme suositelleet 3000 Kelvinin polttimoita asiakkaillemme, sillä se on tehokkaampi kukintoajanjakson ajalle ja sopii mainiosti myös vegeajanjaksolle.

Lisää tietoa löydät blogikirjoituksestamme: ”Mikä ihmeen keraaminen monimetalli?”

Sivu
per sivu
Set Descending Direction
Sivu
per sivu
Set Descending Direction

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi