ESL kasvivalaisin

Compact Fluorescent light (CFL), eli tuttavammin ESL kasvivalaisin on eräänlainen pienikokoinen loisteputkivalaisin. Yleisimmät ESL kasvivalaisimen tehot ovat 130w, 150w,  200w ja 300w. ESL valaisimien tuottama valon spektri vaihtelee malleittain. Kasvivalaisimina ESL lamput tuottavat joko sinistä tai punaista valoa. Sinistä valoa tuottavia ESL valaisimia kutsutaan nimellä ”cool” ja punaista valoa tuottavia nimellä ”warm”.

Kasvit hyödyntävät parhaiten sinistä ja punaista valoa fotosynteesissä, kuitenkin sinistä ja punaista valoa tarvitaan eri määrä kasvin eri elinkaaren vaiheissa. Elinkaaren alkuvaiheessa kasvit tarvitsevat enemmän sinistä valoa kuin punaista. Varttuessaan kasvi alkaa tarvitsemaan enemmän punaista valoa sinisen sijaan. Näitä vaiheita kutsutaan tuttavammin vege- ja kukintoajaksi. 

 ESL kasvivaisimen hyödyt

Kuten kaikki loisteputkivalaisimet, myös ESL tuottaa erittäin vähäisen määrän lämpöä. Vähäisen lämmöntuoton ansiota yksittäinen ESL kasvivalaisin ei vaadi esimerkiksi kanavapuhallinta läpötilan kontrollointiin.

ESL kasvivalaisin on myös suhteellisen edullinen, eikä se tarvitse erillistä virtalähdettä toimiakseen. Erillisen adapterin avulla ESL:n voi liittää suoraan pistorasiaan.

ESL kasvivalaisimen valon intensiteetti ei ole yhtä vahva kuin esimerkiksi perinteisten SPAN ja MH valaisimien, siksi suosittelemme niitä lähinnä pienten kasvien ja taimien kasvatukseen sekä suuremmissa kasveissa vege- eli kasvuvaiheeseen.

per sivu
Set Descending Direction
per sivu
Set Descending Direction

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi