Advanced Nutrients Sensi CalMag Xtra

Varastossa
SKU
AN Sensi Cal Mag Xtra
Alkaen 17,00 €

Toimitus yleensä noin 1-3 arkipäivää

Maksutapoina myös postiennakko ja osamaksu

15 päivän palautusoikeus

Tienaa ostoksista bonusta (tulossa)


Advanced Nutrients CalMag xtra on lisäravinne mikä sisältää mm. kalsiumia ja magnesiumia. Xtra nimitys tulee siitä, että ravinne sisältää myös kalsiumin ja magnesiumin imeytymistä parantavia ainesosia kuten tiettyjä rautoja ja aminohappoja.

Kalsiumia ja  magnesiumia
 kutsutaan sekundäärisiksi ravinteiksi koska kasvit tarvitsevat niitä pienemmän määrän kuin ensisijaisia ravinteita: typpeä (N), fosforia (P) ja kaliumia (K). Toisaalta kasvit tarvitsevat näitä suuremman määrän kuin mikroravinteiksi kutsuttuja ravinteita. Sekundäärisyys ei siis tarkoita, että kalsium, magnesium olisivat vähemmän tärkeitä kasvin terveen kasvun kannalta.

Kalsiumin tärkein tehtävä kasvin kasvussa on antaa rakenteellistä tukea soluseinillä. Jos kasvi ei saa kalsiumia tarpeeksi esimerkiksi juurten päät, uudet lehdet ja kukinto kärsivät. Kalsium myös aktivoi tiettyjä entsyymejä ja lähettää signaaleja koordinoiden tiettyjä solujen aktiviteetteja.  

Magnesium toimii useiden entsymien aktivoijana, näitä enzymejä tarvitaan kasvin kasvuprosessissa ja nukleiinihappojen tasapainottamisessa. Kuitenkin magnesiumin tärkein tehtävä on lehtivihreän luomisessa. Lehtivihreällä on tärkeä tehtävä fotosynteesissä eli yksinkertaistaen valon hyödyntämisessä.

Sisältää:

  • kalsiumia
  • magnesiumia
  • rautoja
  • aminohappoja

Annosteluohje:

  • 2ml per litra vettä kalsiumin ja magnesium vajeen korjaukseen kerran viikossa. Toista tarpeen mukaan.

Lisää tietoa  kasviravinteista voit lukea blogipostauksestamme kasviravinteet.