Multa kasvualustana

Mullassa kasvattaminen on erittäin helppoa, tästä syystä multaa suositellaan etenkin aloitteleville kasvattajille.

Multa sisältää valmiiksi ravinteita ja hyödyllisiä mikrobeja, joita kasvi voi hyödyntää kasvamiseen ja ehkäisemään kasvitauteja. Mullasta riippuen sen ravinteet riittävät jopa useiksi viikoiksi. Multa toimii myös tehokkaana pH puskurina ja antaa paljon anteeksi ravinneveden pH vaihtelun suhteen. 

Multa vs. Kookos

Useat kasvattajat miettivät kasvualusta valintaansa mullan ja kookosen väliltä. Kasvualustoissa on paljon yhtäläisyyksiä, mutta muutamia erojakin löytyy.

Mullassa kasvattaminen ei vaadi yhtä tarkkaa huolenpitoa ravinteiden suhteen kuin kookoksessa sen ravinnepitoisuuden vuoksi. Multaa tarvitsee myös kastella harvemmin kuin kookosta, sillä se sitoo kosteutta pidemmäksi aikaa. 

Oikean mullan valinta

Kaikki tarjomamme multa tuotteet ovat erittäin laadukkaita, mutta eroavat toisistaan ravinteiden määrässä. Mullan valintaa kannattaa miettiä juuri ravinnepitoisuuden kantilta. Biobizz allmix on vahvasti ravittu, Vitalink Enriched multa on keskivahvasti ravittu ja Light Mix mullat ovat kevyesti ravittuja. Mitä enemmän ravinteita multa sisältää valmiiksi, sitä vähemmän tulee kasveille ensimmäisten kasvatusviikkojen aikana antaa ravinteita. Light Mix mullassa ravinteiden annostelua tulee tarkastella huolellisemmin, mutta toisaalta se antaa paremman kontrollin ravinteiden annosteluun sen vähäisemmän ravinnepitoisuuden vuoksi.

per sivu
Set Descending Direction
per sivu
Set Descending Direction

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi