1. Mikä ihmeen keraaminen monimetalli?

  Mikä ihmeen keraaminen monimetalli?

  Tämän postauksen tarkoituksena on esitellä ja arvioida suhteellisen uutta valaisinteknologiaa, keraamista monimetalli valaisinta eli CMH:ta (Ceramic Metal Halide). CMH polttimoita ei tule sekoittaa MH (Metal Halide) eli monimetalli polttimoihin. Valonlähteillä on suurikin käytännön ero: MH polttimet soveltuvat hyvin kasvien kasvuvaiheeseen kun taas CMH polttimet sopivat kasvin koko elinkaaren valonlähteeksi.

  CMH polttimot tarvitsevat niitä varta vasten rakennetun virtalähteen ja heijastimen kannan toimiakseen, älä siis koskaan kiinnitä CMH poltinta muihin virtalähteisiin.

  Ostetuin valonlähde meillä Puutarhatontussa on pitkään ollut 600W HPS (High-pressure sodium) valaisimet, mutta CMH:n suosio kasvaa nopeaa vauhtia ja henkilökohtaisesti uskon tämän teknologian tulevan syrjäyttämään HPS pol

  Jatka lukemista...
 2. GoGro: passiivinen kastelujärjestelmä

  GoGro kastelujärjestelmä rakennetaan yksittäisistä moduuleista ja erillisestä ravinnetankista. Tämän ansiota järjestelmää voi helposti supistaa tai laajentaa moodulien määrää muuttamalla omien tarpeiden mukaisesti. Erillinen ravinnetankki taas mahdollistaa sen asettamisen kasvatusteltan tai -tilan ulkopuolelle, jolloin ravinnevesi pysyy viileänä.

  GoGro kastelujärjestelmä toimii ilman sähkölaitteistoa kuten vesipumppua. Kastelu tapahtuu passiivisesi itsestään vedenpaineen ja kapillaari-ilmiön avulla. Ravinneveden virtaamista tankista moduulien alustaan säätelee kohoventtiili, venttiili nousee vedenpinnan mukana ja sulkeutuu kun se on noussut tiettyyn pisteeseen. Juurien

  Jatka lukemista...

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi