1. Ravinteiden ABC

  Kasviravinteiden ABC

  Tässä blogipostauksessa käymme läpi perustietoa kasviravinteista ja sitä mihin tarkoitukseen kasvit hyödyntävät näitä ravinteita, kerromme myös mitä tarkoittaa ensisijainen, toissijainen ja mikroravinne, sekä käsittelemme muutamia muita yleisiä kasviravinteita. 

  Ensisijaiset ravinteet

  Typpi (N), Kalium (P) ja Fosfori (K) ovat kaikista ravinteista ne, mitä kasvi tarvitsee eniten kasvaakseen ja pysyäkseen terveenä. Näitä elementtejä kutsutaan ensisijaisiksi ravinteiksi, sillä kasvit tarvitsevat niitä suuremmissa määrissä kuin muita elementtejä.

  NPK arvo on varmasti sana, mihin jokainen kasvattaja on törmännyt. NPK-luku tarkoittaa lukemaa jolla ilmaistaan lannoitteen sisältämien kolmen merkittävimmän kasvien pääravinteen määrä.

  Jatka lukemista...
 2. Hiilidioksidi - CO2 tuotteiden vertailu

  Co2 tuotteiden taistelu


  Tässä postauksessa tarkastelemme tarjoamiamme hiilidioksidi eli co2 tuotteita ja pyrimme määrittelemään parhaan tuotteen. Kruunusta kilpailevat tuotteet ovat Co2 bag, the Enhancer hiilidioksidipullo ja Airbomz suihke. Valikoimassamme on myös co2 tabs – tabletteja, mutta tämä tuote jää vertailun ulkopuolelle sillä se eroaa selkeästi muista hiilidioksidi tuotteista mikä tekee vertailusta vaikeaa.  Jatka lukemista...
 3. Mikä ihmeen keraaminen monimetalli?

  Mikä ihmeen keraaminen monimetalli?

  Tämän postauksen tarkoituksena on esitellä ja arvioida suhteellisen uutta valaisinteknologiaa, keraamista monimetalli valaisinta eli CMH:ta (Ceramic Metal Halide). CMH polttimoita ei tule sekoittaa MH (Metal Halide) eli monimetalli polttimoihin. Valonlähteillä on suurikin käytännön ero: MH polttimet soveltuvat hyvin kasvien kasvuvaiheeseen kun taas CMH polttimet sopivat kasvin koko elinkaaren valonlähteeksi.


  Päivitys 6/12/2018 : keraamiset monimetalli polttimot ovat vakiinnuttaneet lyhenteen CDM nimikkeen, joten puhumme jatkossa CDM polttimista (ceramic discharge metal-halide)

  CDM polttimot tarvitsevat niitä varta vasten rakennetun virtalähteen ja heijastimen kannan toimiakseen, älä siis koskaan kiinnitä CMD poltinta muihin virtalähteisiin.

  Ostetuin valonlähde meillä Puutarhatontussa

  Jatka lukemista...
 4. GoGro: passiivinen kastelujärjestelmä

  GoGro kastelujärjestelmä rakennetaan yksittäisistä moduuleista ja erillisestä ravinnetankista. Tämän ansiota järjestelmää voi helposti supistaa tai laajentaa moodulien määrää muuttamalla omien tarpeiden mukaisesti. Erillinen ravinnetankki taas mahdollistaa sen asettamisen kasvatusteltan tai -tilan ulkopuolelle, jolloin ravinnevesi pysyy viileänä.

  GoGro kastelujärjestelmä toimii ilman sähkölaitteistoa kuten vesipumppua. Kastelu tapahtuu passiivisesi itsestään vedenpaineen ja kapillaari-ilmiön avulla. Ravinneveden virtaamista tankista moduulien alustaan säätelee kohoventtiili, venttiili nousee vedenpinnan mukana ja sulkeutuu kun se on noussut tiettyyn pisteeseen. Juurien

  Jatka lukemista...

maksutavat

Tekijänoikeudet © Puutarhatonttu.fi